Merellä hyvän sään aikaan

Koko perheen viikonlopun kestävää reissua miettiessäni, tuumailin pitäisikö lähteä yhdessä jonkun tuttavaperheen kanssa vai vain omalla porukalla. Isommalla sakilla matkailussa on paljon hyviä puolia. Esimerkiksi lapsenvahteja on aina saatavilla, joten omaa aikaa järjestyy kuin huomaamatta. Toisaalta etenkin toisten lapsiperheiden kanssa reissatessa pitää aina ottaa enemmän asioita huomioon. Kaikkien matkassa olevien toiveita pitää kuunnella, mutta miettiä samalla aikataulua ja budjettia.

Lopulta päätettiin pyytää matkaseuraa mukaan, mutta tätä päätöstä seurasi heti uusi ongelma. Nimittäin, minne sitten lähdettäisiin? Aluksi mietittiin yhteistä mökkireissua johonkin suht lähelle pääkaupunkiseutua. Sitten iski kuitenkin ajatus siitä, että niin mukavaa kuin mökillä voikin olla, tällaisesta lyhyestä viikonlopun mökkikeikasta saattaisi kuitenkin kehkeytyä melkoinen työleiri. Ja vaikka lasten kanssa oltiinkin lähdössä reissuun, kaikki kaipasivat nyt pientä luksusta ja hemmottelua. Lopulta päätettiin sitten pysyä ihan Helsingissä, sillä ketään reissaaminen kuumassa autossa edestakaisin ei kiinnostanut sitten yhtään. Sitä paitsi Helsingistä löytyy aivan kaikkea tekemistä laidasta laitaan, joten päätös vakuutti meidät.

Vesileikkejä, kuplivaa ja upeita maisemia

Jostain lukemastani lehtiartikkelista se ajatus sitten lähti. Vuokrataan vene ja kuljettaja ja lähdetään katselemaan Helsingin saariston upeita maisemia. Eikä hintakaan vaikuttanut pahalta, meitä kun oli niin monta jakamassa laskun. Oltiin varauduttu omilla piknikkoreilla, kuohuvalla ja mansikoilla, vaikka täyden cateringinkin veneelle olisi voinut tilata. Matkaan lähdettiin Helsingin edustaa ihailemalla ja jatkettiin sitten Sipoon suuntaan ja sen edustan saaria katselemaan. Täällä pääsimme tutustumaan Söderskärin majakkaan, mikä oli koko porukalle ikimuistoinen kokemus jo itsessään. 150 vuotta vanhalle majakalle kuljimme riippusiltaa pitkin ja vaikka minua korkeanpaikankammoisena vähän hirvitti, oli elämys aivan mahtava.

Veneelle takaisin päästyämme söimme lounaan, jonka jälkeen pysähdyimme vielä uimaan. Lapsista oli mahtavaa uida keskellä merta ja päästä veteen suoraan veneen perästä. Miehet innostuivat vesileikeistä lasten kanssa, joten me äidit saimme nauttia auringon lämmöstä veneen kannella. Säätä ei voi ennalta aavistaa, mutta merisään voi helposti tarkistaa osoitteesta jolloin saa aikaa varautua. Sateisella säällä olisimme varmasti panostaneet enemmän onkimiseen, mutta meitä säät suosivat ja saimme nauttia auringon paisteesta koko päivän. Pienimmät lapset nukahtivat veneen keinuntaan ja perillä rannassa olimme hämärän laskeutuessa. Ihana reissu!