Ainutlaatuisia elämyksiä saaristossa

Olimme jo aikaisemmin vuokranneet veneen ja kuljettajan ja olimme käyneet yhdessä toisen perheen kanssa tutustumassa Helsingin edustan saaristoon, joten kun mies oli täyttämässä pyöreitä vuosia, tiesin jo mitä hänelle suunnittelisin yllätykseksi. Tiesin, että mies oli tykännyt aiemmasta veneretkestä todella paljon ja ajattelin, että synttärin kunniaksi voitaisiin lähteä reissuun ihan kahdestaan. Lapset pääsivät mummon luokse koko viikonlopun ajaksi, joten hoitopaikan järjestämisestä ei tarvinnut murehtia.

Tällä kertaa vuokrasin vielä astetta hienomman charter-veneen kuljettajineen. Jotenkin tuntui tökeröltä pyytää synttärilahjarahoja tilille lahjan rahoittamiseksi, joten otin pienen käyttölainan ja päätin maksella sitä sitten rauhassa takaisin. Ei se veneen vuokra itsessään mikään mahdottoman suuri ollut, mutta halusin vielä lisätä pieniä extraherkkuja ja ostaa vielä lahjankin. Ja kun lainan sai niin helposti ja hyvillä maksuehdoilla, voin hyvillä mielin vähän törsätäkin. Mieheni oli kyllä sen ansainnut!

Ikimuistoinen merireissu

Matkaan lähdettiin ihan Helsingin keskustasta ja kapteenin lisäksi mukaan kuului toinen henkilökunnan jäsen. Hänen tehtävänä oli valmistaa meille illallinen, tarjoilla juomia ja avustaa vesijettien kanssa. Sanalla sanoen, päivä oli mahtava! Mieheni pitää kaikesta pienestä luksuksesta, vaikkei sitä itse myönnäkään, ja oli todella vaikuttunut järjestämistäni pikku yllätyksistä. Halusin heti lähdön kunniaksi kilistää samanlaisilla drinkeillä, mitkä joimme ensimmäisillä treffeillämme. Lahjaksi olin hankkinut samanlaiset Versacen rantasandaalit, jotka mieheni hukkasi häämatkallamme, mikä oli hänen mielestään mahtavin lahja ikinä.

Mieheni pitää kovasti vauhdista, mutta jostain syystä hänellä ei ole koskaan ollut mahdollisuutta päästä kokeilemaan vesijetillä ajamista. Koska charteryritys tarjosi myös tällaista palvelua, tartuin siihen oitis. Ja voin sanoa, että vaikka itse epäilin hieman aluksi, siitä touhusta ei voi saada tarpeeksi. Suosittelen! Muutenkin palveluntarjoaja oli aivan mahtava. Ruoka oli juuri sellaista kuin toivoimmekin ja juomat olivat makeita ja kylmiä.

Vaihtoehtoja erilaisiin vierailukohteisiin ja monipuolisiin aktiviteetteihin olisi ollut vaikka kuinka paljon. Me kuitenkin nautimme vesijeteillä ajon lisäksi ihan vain rentoutumisesta veneen kannella. En muista, milloin olisimme viettäneet kokonaisen päivän näin tiiviisti yhdessä ihan vain jutellen ja nauttien Helsingin saariston mahtavista maisemista.