Helsingin mainiot kuvauspaikat

Helsingissä riittää kuvauskohteita ja kauniita maisemia sekä rakennuksia, joista jokainen voi ottaa näyttäviä kuvia. Myös luonnon kuvaaminen on mahdollista Helsingissä ja luontokuvaaja voi lähteä vaikka ristelylle Helsingin edustan saaristoihin, joissa voi otta mukavia luontokuvia ja kauniita maisemakuvia hyvin helposti. Kerromme sinulle muutamia kiinnostavia kuvauskohteita, joihin pääset vesiliikenteen avulla matkustamaan.

Suomenlinna on varmasti ensimmäinen mainittava kohde, joka sijaitsee heti Helsingin edustalla. Tässä kohteessa riittää kuvattavaa ja voit kuvata niin rakennuksia, luontoa kuin myös historiaa. Täältä löytyy kaikkea tätä ja lyhyt matka on kuvaamisen arvoinen esimerkiksi sumuisella tai talvisella säällä. Helsingin edustalla on myös muitakin kohteita ja yli 300 saaren valikoimasta riittää kuvaamista pitkäksi aikaa.

Suomenlinnan vieressä sijaitseva Lonna on myös mielenkiintoine kuvauskohde. Sieltä voit kuvata viereisiä saaria sekä Helsingin kaupunkia merimaiseman kautta. Saarella on myös paljon vanhoja rakennuksia ja sen edustalta kulkee jatkuvaa vesiliikennettä, josta saa näyttäviä kuvia esimerkiksi purjeveneistä tuulisella säällä tai suurista risteilijöistä, jotka lipuvat saaren edustalla.

Hieman kauempana sijaitseva Isosaari on myös mielenkiintoinen kuvauskohde, jossa on paljon historiaa näkyvillä. Saari on ollut pitkään armeijan käytössä ja siellä on paljon vanhoja sotilaskohteita, joita voi kuvata. Myös saaren historiasta on paljon jäljellä asioita, joita voi käydä kuvaamassa. Saarella voi myös viettää aikaa kauemmin ja yöpyä leirintäalueella ja nauttia saaren palveluista.

Kaikkeen kuvaamiseen kannattaa myös hankkia kunnon välineet. Maisemakuvaus onnistuu esimerkiksi laadukkailla välineillä, joita löydät https://www.superkuva.fi/ verkkokaupasta. Toki kuvaaminen onnistuu myös älypuhelimella mutta hyvien ja laadukkaiden kuvien tuottaminen on aina helpompaa kunnon kameralla, jalustalla ja toimivilla objektiiveilla. Tärkeää on kuitenkin lähteä ulos liikkeelle ja kuvaamaan kohteita sekä nauttimaan luonnosta.