Parhaat eväät vesille

Edessä on ihana päivä, kun laivan nokka suuntaa kohti avomerta tai järven selkää. Raikas ulkoilma, kasvoille iskevä tuuli ja auringon porotus lisäävät ruokahalua ja nopeasti huomaakin odottavansa jo sitä hetkeä, kun on aika pysäyttää moottorit, kaivaa eväät esille ja rentoutua hetken yhdessä läheisten retkitovereiden ja herkullisten eväiden parissa. Tässä blogikirjoituksessa on joitakin vinkkejä parhaiden retkieväiden suunnitteluun ja kokkaamiseen.

Ensin on tärkeä ottaa selvää, miten paljon veneen varustelu antaa periksi ruuanlaitolle. Onko veneessä mahdollisuutta käyttää liettä vai syödäänkö eväät kylminä? Mukaan kannattaa pakata lautasia, laseja ja ruokailuvälineitä. Valitse kertakäyttöiset tai keraamiset sen mukaan, miten pitkästi joudut aterimia kantaa. Mukaan kannattaa pakata fiskars sakset, sillä niitä tarvitaan aina kaikissa tilanteissa. Talouspaperia kannattaa ottaa mukaan rulla tai pari.

Juomia tulee varata mukaan reilusti, mielellään yli oman tarpeen. Kanistereita kannattaa varata koko päivän ajalle ja myös käsien pesemistä varten. Jos tavallinen lähdevesi ei maistu, voi mukaan ottaa sodastream hiilihapotus laitteen, jolla voi valmistaa kuplavettä helposti, eikä se vaadi sähköä.

Jos veneellä on liesi, ovat mahdollisuudet lähes rajattomat. Voit valmistaa esimerkiksi lämmittävän keiton, jonka lämmität veneessä. Toisaalta keitto säilyy lämpimänä myös termosmukissa. Erilaiset padat, pastaruuat ja muhennokset maistuvat ulkona. Kala on tietenki klassinen valinta vesillä – itse paistettua lohta ja uusia perunoita ei voita mikään.

Oli eväsratkaisusi mikä tahansa, voit olla varma siitä, että eväshetki on veneretken paras osuus. Kun vatsat ovat täynnä, on päivää mukava jatkaa ja kaikille hyvä mieli. Muista kerätä roskat kannelta, jotta ne eivät leviä luontoon.