Liikkuminen kesäisessä Helsingissä

Kevään tullen Helsinki on heräämässä eloon. Kaunis kesäkaupunki tarjoaa tutkimusmatkailijalle hyvät kulkuyhteydet lähes mihin tahansa, mukaan luettuna satamaan. Listasimme alle muutaman vinkin, jotka soveltuvat luultavasti parhaiten Helsinkiin turistina tutustuvalle kulkijalle!

Julkinen liikenne

Pääkaupunkimme julkinen liikenne kulkee minne tahansa. Reittioppaasta löytyvät suorimmat ja selkeimmät reitit niin raitiovaunua, bussia, metroa tai lauttaakin käyttävälle seikkailijalle. Opas kertoo pysäkkisi numeron ja löydät gps-kartan avulla helposti perille. Lähtöpisteestä ja määränpäästä riippuen kulkuvälinettä saattaa joutua vaihtamaan matkan varrella, mutta tämähän tarkoittaa vain lisää mahdollisuuksia nähdä ja kokea uutta. Turistina koko päivän kaupunkia tutkivalle saattaa olla helpointa ostaa vuorokausilippu, jonka kanssa voi kulkea huoletta kaikissa kulkuvälineissä ja säästää todennäköisesti samalla rahaa.

Kaupunkipyörä tai sähköpotkulauta

Kesäisin käyttöön otettavat kaupunkipyörät kuuluvat tavallaan myös julkisen liikenteen alle, mutta saavat oman mainintansa koska tarjoavat täysin erilaisen kaupunkikokemuksen. Pyöräily on kaupungissa helppoa ja siihen kannustetaan. Myös sähköpotkulaudat tulevat keväisin käyttöön ja niitä voi vuokrata edullisesti ympäri kaupunkia. Mikäli sähköpotkulaudalle on paljon käyttöä, voi harkita sellaisen ostamista myös omaksi. Esimerkiksi veikon kone myy laadukkaita sähköpotkulautoja, jollaisen ostamalla ei tarvitse jatkossa murehtia laudan käyttöaikaa tai -aluetta.

Apostolin kyyti

Elleivät kohteesi ole suoraan kaupungin vastakkaisissa päissä vaan olet pitäytymässä pääasiassa esimerkiksi keskustan alueella, on kävely suorastaan loistava vaihtoehto erityisesti kauniina kesäpäivänä. Voit hyvin pysähtyä ihastelemaan arkkitehtuuria tai esimerkiksi Kauppatorin myyntikojujen antia ja kulkea kiireettömistä sinne minne jalat vievät. Tämä kulkutapa on kaikkein vapaamuotoisin ja sopii parhaiten silloin, kun et halua hakata päiväsuunnitelmiasi kiveen vaan mieluummin seurata mielitekojasi ja nauttia kaupungista kaikessa rauhassa.