Oman mökin huonekalujen hankkiminen on hauskaa puuhaa ja sisustusta voi miettiä monella eri tavalla. On kuitenkin tärkeä huomioida muutamia asioita kun lähdetään miettimään huonekaluja omalle mökille. Kaikenlaisia vaihtoehtoja voi harkita mutta osassa huonekaluista on mökillä enemmän työtä kuin toisissa ja joitakin huonekaluja kannattaa todella välttää mökin huonekaluina. Kaikki myös riippuu siitä, mitä mökin kalustukseen haluaa laittaa rahaa. Käymme tässä läpi ideoita ja vinkkejä, joita kannattaa huomioida kun valitaan huonekaluja mökille.

Mökillä ensimmäiseksi haasteeksi voi tulla tila. Mökin tilat voivat olla pienet ja ahtaat, joten silloin sinne ei kannata hankkia huonekaluja, jotka vievät paljon tilaa. Selvitä ensin mielessäsi, millaiselle porukalle mökki pääasiassa tulee käyttöön. Sen mukaan on helppo valita juuri riittävän kokoinen pöytä, jossa kaikki mahtuvat syömään. Samalla kun henkilömäärä on selvillä voi valita nukkumapaikkojen määrän. Nukkumapaikoissa ei kannata miettiä väliaikaisia majoittujia, koska joka tapauksessa mökille voi varata vuodesohvan sekä patjoja vierailijoille. Makuuhuoneissa ja nukkumapaikoissa voi säästää tilaa hankkimalla jokaiselle sängylle sängynpäädyn, johon saa aseteltua tavaroita, valaistusta ja muuta, jonka avulla voi säästää tilaa. Masku huonekaluliikkeissä on kattava valikoima huonekaluja myös mökille.

Mökkikalusteiden tulee myös sietää kylmää. Mökki jätetään vuoden aikana pitkäksi aikaa kylmäksi ja sitä lämmitetään aina vain silloin kun ollaan paikalla. Tämän takia kannattaa miettiä, millaisia huonekaluja hankkii mökille. Kokopuiset huonekalut ovat hyvä vaihtoehto, koska ne sietävät hyvin lämpötilojen ja kosteuden vaihteluita. Erilaisista puristelevyistä valmistetut huonekalut ovat herkempiä imemään kosteutta ja ne voivat vahingoittua, jos mökin sisälämpötila menee pakkasen puolelle talvella. Kannattaa siis olla tarkkana ja selvittää, mikä materiaali soveltuu omalle mökille parhaiten.