Aurinko porottaa, nenänpäät kärähtävät ja lomakausi on jo nurkan takana. Kesä on siis virallisesti täällä! 

Kesä on mökkeilyn kulta-aikaa, sen tietää jokainen suomalainen. On siis aika pakata auto ja kääntää nokka kohti kesämökkiä, oli se sitten oma tai vuokrattu. Perillä odottaa monet kesäpuuhat: pihapelit kuten mölkky tai tikanheitto, talviturkin heittäminen ja rantasaunan lämmitys. Uuden mökin omistajalla saattaa kuitenkin olla vastassaa vielä mökin sisustaminen ennen kuin siitä päästään nautiskelemaan. 

Sisustaminen on hyvä aloittaa pohtimalla, millaista tyylä haluat mökkisi edustavan. Jotkut pitävät perinteisestä hirsimökistä, jossa tummat puupinnat yhdistyvät klassisiin mökkihuonekaluihin, kuten pirtinpöytään ja hetekaan. Toiset modernisoivat perinteisen ilmeen maalaamalla hirsipinnat vaaleiksi ja tuomalla tilaan raikkautta modernien huonekalujen avulla: paljasta hirsiseinää vasten moderni ja kevyt sohva voi olla mielenkiintoinen kontrasti, joka kunnioittaa silti tilan alkuperäistä henkeä. Toiset tuovat oman tyylinsä myös mökin sisustukseen: mökki on omistajansa näköinen kesäpaikka.

Kesällä vietetään paljon aikaa ulkona. Siksi ulos kannattaa hankkia mukavat ja erilaisia sääolosuhteita kestävät puutarhakalusteet. Myös tukevaan pihapöytään on hyvä panostaa: pöydän äärellä tullaan viettämään kesäiltoja ja nauttimaan aamiaista pitkän kaavan kautta sekä yksin että hyvässä seurassa. Loppukesästä isoa pöytää voidaan käyttää myös sienten tai marjojen perkaamiseen.

Ruoka on olennainen osa mökkielämää. Monet rakentavat sisäkeittiön lisäksi ulos kesäkeittiön, jossa ruokaa voidaan valmistaa ulkoilmassa. Grilli on lähes pakollinen osa mökin vakiokalustoa ja grillien kilpavarustelu käykin kuumana keväisin, kun uudet mallit saapuvat markkinoille. Jos kesäpuuhiin kuuluu kalastaminen, voisi savustusuunin hankkiminen olla hauska idea: savustuva lohi tuoksuu kesäillassa kerrassaan hurmaavalta!