Pienen budjetin lomareissu

Hintojen nousu vaikuttaa monen ihmisen arkeen ja hankintoihin. Monilla se vaikuttaa myös mahdollisuuteen lähteä lomalle ja lomareissuille. Lomareissut koetaan yleensä ylellisiä matkoina, joissa nautitaan kaikesta ja silloin myös palaa paljon rahaa. Lomareissuja voi kuitenkin suorittaa säästäväisesti ja myös tekemistä löytyy ilman, että joutuisi käyttämään suuria summia pääsylippuihin tai muihin maksuihin. Miten pienen budjetin lomareissun voi suunnitella ja viettää, katso tästä vinkit.

Lomareissuilla suurin kuluerä on ylensä majoittuminen. Majoittuminen perheen kanssa maksaa useita satoja euroja yöltä, ja monelle tämä tarkoittaisi ehkä yhden yön lomareissua. Majoittuminen onnistuu edullisemmin tekemällä investoinnin telttaan. Telttamajoitus ei välttämättä kuulosta houkuttelevalta mutta nykyiset perheteltat ovat kuitenkin niin hyviä, laadukkaita ja suuria, että niissä olo tuntuu kuin liikuteltavissa huoneistossa. Telttojen hinnat eivät myöskään ole suuri sijoitus ja perus hyvän teltan saa parin hotelliyön hinnalla. Teltalla on helppo lähteä tutustumaan Suomen luontoon ja jos kaipaa palveluita, voi teltan pystyttää leirintäalueelle, jossa yleensä telttapaikan saa myös hieman edullisemmin kuin esimerkiksi asuntovaunu paikan.

Tekemistä lomalle voi hankkia Suome luonnosta. Meillä on huikea määrä paikkoja, joihin voi tutustua täysin ilmaiseksi ja varmasti kiinnostavia kohteita löytyy. Suomessa on paljon linnavuoria, luolia, kalliomaalauksia kivikaudelta ja muita huikeita maisemia, joita voi käydä ihailemassa. Monille nämä ovat kovin tuntemattomia, joten niissä saa kulumaan monia päiviä helposti. Myös kaikissa Suomen kaupungeissa on paljon ilmaista tekemistä, jota voi etsiä kaupunkien nettisivuilta. Kaupungit tarjoavat ilmaisia museoita, näyttelyitä ja muuta kiinnostavaa, Riittää vain, että ottaa netin auki ja alkaa selailemaan vaihtoehtoja.

Matkustaminen onnistuu myös edullisemmin kun hankkii auton sijaan junakortin, jolla voi matkustaa pidempiä aikoja mihin tahansa kaupunkiin, niin monesti kuin haluaa. Halutessaan voi myös hankkia interrail kortin ja lähteä tutustumaan Eurooppaan oman teltan kanssa. Myös tällainen matkustaminen on yllättävän edullista.