Helsingissä, sekä muualla pääkaupunkiseudulla on valtavasti erilaisia ravintoloita, joiden erilaisesta tarjonnasta riittää nautittavaa useiksi eri kerroiksi, pitkäksi aikaa, omasta makumaailmasta
riippumatta. Ravintoloiden tarjonta eroaa valtavasti toisistaan sekä laadun, että valikoimien osalta perusteellisesti ja kannattaakin tehdä pieni Internet haku tutustuakseen tarjontaan ja ravintoloiden saamiin palautteisiin.

Erilaisia teemaravintoloita, ketjuihin kuuluvia ruokapaikkoja ja tasokkaampia paikkoja löytyy eripuolilta kaupunkia, ei siis pelkästään keskustasta. Ruuhkaisimpien alueiden ulkopuolelta voikin löytää ”kätkettyjä helmiä”, joiden tarjonta on laadukasta ja eroaa paljon tunnettujen ja ketjuravintoloiden tarjonnasta ja miljööstä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi ajelu saaristossa ravintolalaivan kyydissä, hyvästä ruoasta ja viinistä nauttien? Tai korkean hotellin kattoterassilla upeita näköaloja katsellessa? Nämä ja lukemattomia muita mahdollisuuksia pystyt löytämään, mutta kannattaa varautua suosituimpiin kohteisiin olevan pitkähkötkin varausjonot.

 

Joukkoliikenteellä kauppakeskuksiin Pääkaupunkiseudulla on hyvä joukkoliikenne, jolla pääsee helposti kulkemaan isoimpiin kauppakeskuksiin, esimerkiksi Itiksen, Triplan, Redin, Ainoan ja Sello ravintolat ovat monipuolisia, vaihtelevia, laadukkaita ja helposti saavutettavissa kauppakeskuksen sisällä. Makumaailmoja löytyy aasialaisista italialaisiin, intialaisista espanjalaisiin ja ranskalaisista skandinaavisiin. Monet ravintolat ovatkin saaneet hyviä arvioita ja parhaimmillaan jopa kansainvälistä tunnustusta. Kotimaisten ja erityisen laadukkaiden raaka-aineiden käyttö on jatkuvasti monipuolisempaa, runsaampaa ja taitavampaa huippukokkien ansiosta. Puhtaita makuja, suoraan luonnosta on monien huippuravintoloiden ja kokkien tarjonnan ydin. Satokauden raaka-aineet, lähellä tuotetut kasvikset ja vihannekset ovat maistuvia, herkullisia ja tämän päivän halutuinta ruokaa. Joukkoliikenne on jatkuvasti tasaista virtaa, jonka ansiosta oikeastaan vain määränpään ja kulkuneuvon tietäminen on tärkeintä, koska uusi juna, bussi tai metro kyllä tulee hetken päästä. Paikallisilla on paha tapa kiirehtiä aina siihen ensimmäiseen mahdolliseen, mutta turistina ollessa voit rennosti odottaa seuraavaa, se tulee kyllä.