Jokainen meistä kaipaa aina välillä pientä hemmottelua ja mikäpä olisikaan ihanampaa, kuin yllätyspiknikki hyvällä säällä merta ihaillen? Piknikkiä varten kannattaakin varata hieman aikaa suunnitteluun ja muistella mistä kaikesta toinen pitääkään. Lopputulosta valmistellessa kannattaa olla itselleen armollinen ja muistaa ettei täydellisyyttä ole olemassakaan ja tärkeintä ei ole nappisuoritus, vaan että molemmat nauttivat.

Suositteluvinkkejä toteuttamiseen

Ihan ensimmäiseksi kannattaa suunnitella missä piknikin toteuttaminen olisi järkevintä. Tämän jälkeen kannattaa miettiä onko ajankohta sekä sinulle, että läheisellesi sopiva. Jos ajankohta on mahdollista lyödä lukkoon, kannattaa kuitenkin varmistaa sääennustuksesta, onko ajankohdalle luvattu minkälaista säätä? Tietenkään sateessa ja tuulessa ei ole mitään järkeä lähteä pihalle kastumaan. 

Hyvät ja laadukkaat astiat ovat osa kokemusta. Varsinkin juotavaa ja jälkiruokaa varten kannattaa olla hyvät välineet, jotta nautinto on taattu. Juomasta riippuen vaikka Iittala viinilasit ovat hyvät, monipuoliset ja takuulla toimivat piknikille. Kannattaa myös huomioida miten ruoka ja astiat kuljetetaan paikan päälle. Sopiiko tähän tarkoitukseen esimerkiksi iso kori, vai kaksi pienempää kassia?

Kun astiat on järjestyksessä, piknikiä varten kannattaa miettiä tarpeeksi suuri alusta, jonka päällä syödään. Pyyhe on usein hieman liian pienehkö vaihtoehto, joten kannattaa harkita esimerkiksi isomman maton tai vaikka nimenomaan piknikiä varten tarkoitetun peiton hankkimista. Näin maassa olevat roskat eivät häiritse kokemusta.

Millaista ruokaa piknikillä kannattaa syödä?

Piknikille kannattaa varata helposti syötävää ruokaa, joka säilyy kuljetuksen ajan. Sisäfilepihvin sijasta kannattaa miettiä mureaa ja helposti leikattavaa Suos Vide lihaa, sekä perunoiden ja pastan sijasta esimerkiksi pastasalaattia tai vaikka jotain muuta hieman ruokaisampaa salaattia ja leipää. Näin ruoka-aineiden määrä ei paisu suureksi ja ne on helppo kuljettaa mukana, silti saaden monenlaisia makuja mahdutettua kokonaisuuteen.