Merellinen aamiainen kuulostaa varmasti hyvältä ja sitä se yleensä onkin. Herkullinen ja maukas aamiainen on loistava alku päivälle ja antaa hyvin energiaa selvitä arjen haasteista. Merelliseen aamiaiseen kuuluu usein vaaleaa leipää, tuoremehua, katkarapuja ja erilaisia hedelmiä. 

Usein merellisen aamiaisen saa usein vain ravintolassa tai laivalla ollessa, mutta halutessaan sen voi myös tehdä itse ja valmistaminen ei ole edes kauhean vaikeaa. Kannattaakin yllättää tai ainakin piristää muut perheenjäsenet ihanalla merellisellä aamiaisella.

Mitä kaikkea kannattaa hankkia?

Aamiaista varten kannattaa hankkia vaaleaa leipää, croissantteja, salaattia, juustoja, kananmunia, leikkelettä, voita tai vaihtoehtoisesti kasvisrasvaa, katkarapuja, hedelmiä, kahvia ja tuoremehua. Tarvikkeet kannattaa hankkia vaikka edellisenä päivänä, jotta ne ovat mahdollisimman tuoreita aamiaista syödessä. 

Merellistä tunnelmaa varten kannattaa myös valmistella kattaus huolella. Juomia varten sopii esimerkiksi Iittala juomalasit, joiden merellinen teema on jo valmiiksi aamiaiseen sopiva. 

Valmistele aamiainen osittain ennalta

Tuore aamiainen on mahtava juttu, mutta vaivaa helpottaakseen voi joiltain osin valmistella etukäteen, vaikka edellisenä iltana. Näin aamiaista on helpompi aloittaa syömään seuraavana päivänä. Fiskars saksien avulla saat helposti leikattua pienemmiksi paloiksi lisukkeet, kuten juuston, salaatin ja leikkeleet. Jokainen saa näin haluamansa määrän lisukkeita aamiaistaan varten. 

Croissantit kannattaa ostaa valmiina edellisenä päivänä. Luultavasti kuitenkaan croissantteja ei jaksa leipoa aikaisin aamusta, joten croissantit kannattaa ostaa valmiina. Ne ovat todella edullisia ja laadukkaita valmiina ostettunakin. 

Myös katkaravut kannattaa valmistella ennalta. Usein myydään vain pakasteena olevia katkarapuja ja ne kannattaa valmistella hyvissä ajoin ennen aamiaista. Näin katkaravut ovat hyvin sulaneita ja suoraan käytettävissä aamiaista varten. Hyvin valmisteltu aamupala on mukava tapa aloittaa päivä.