Helsingin saaristoristeilyt haltuun

Kauppatorilta liikennöivät saaristoristeilijät ovat toiminnassa pääasiassa kesäkaudella, eli syyskuun loppuun saakka. Niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin on kuitenkin hyvä tutustua jo etukäteen seuraavaa sesonkia ajatellen. Nauti aamiainen Helsingissä ja päivällinen tai illallinen halutessasi risteilijän kyydissä. Useimmilla riteilijöillä on myös anniskeluoikeudet, mikäli haluat nauttia ateriasi kanssa tai maisemia ihaillessasi lasillisen. Risteilyjä on moniin tarkoituksiin, kiinnosti sinua sitten enemmän kauniiden merellisten maisemien ihailu tai menevämmät bileristeilyt.

Maisemaristeilyt

Esimerkiksi iltaristeilyt tarjoavat oivalliset puitteet rauhalliselle merimaisemista nautiskelulle. Nämä risteilyt kestävät tyypillisesti vain pari tuntia ja niillä on mahdollista viettää aikaa sekä laivan sisätiloissa että kannella.Itäisen saariston merimaisemia taas esittelee Kaunis Kanavareitti -risteily. Tämä risteily on myös turistien suosiossa, sillä se selostetaan kaiuttimista suomen lisäksi englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi ja siihen on saatavilla myös kirjallinen selostus lukuisilla muilla kielillä. Risteilyllä esitellään sekä saariston historiaa että nykypäivää ja toinen toistaan upeampia saaria ja merellisiä nähtävyyksiä.Lisäksi entisöity Katharina-niminen kolmimastoinen kuunari risteilee Halkolaiturilta käsin. Tällä elämysristeilijällä on mahdollista viihtyä lounas- tai illallisristeilyillä.

Bileristeilyt

Niin ikään Kauppatorilta lähtee myös bile- ja afterwork-risteilyjä Helsingin saaristoon. Liput kannattaa näihin ostaa hyvissä ajoin, sillä ne myydään monesti nopeasti loppuun. Risteilijöillä on aina anniskeluoikeudet sekä usein oma DJ, joka soittaa hittimusiikkia aina 70-luvulta nykypäivään, hieman risteilyn teemasta riippuen. Bileristeilyt ovat suosittuja esimerkiksi kaveri- tai työporukoiden kesken ja ne kiertävät Helsingin kaunista ja tunnelmallista saaristoa siinä missä muutkin vastaavat risteilyt. Mikäpä sen parempaa kuin lähteä kesäisenä perjantaina työviikon päätteeksi kollegojen kesken upeisiin merimaisemiin nostamaan skumppalasit hyvin suoritetun viikon kunniaksi!