Oletko jo suunnitellut kesälomasi? Kotimaan matkailu, sekä lähilomailu kasvattaa suosiotaan. Se on sekä ekologisempaa, että sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävämpää. Kannattaakin siis harkita kotimaan majoitusta varteenotettavana vaihtoehtona. Kotimaan matkailu voi olla myös taloudellisesti edullisempaa, kuin kaukomatkailu. Vaikka moni matkusteleekin paljon kaukomailla, kotimaan kohteet saattavatkin olla täysin tuntemattomia. Näitä ”kätkettyjä helmiä” kannattaakin rohkeasti tutkia ja etsiä tietoa, olisiko mahdollisesti jokin näistä kohteista juuri oman mielenkiinnon puoleensa vetävä. Helsinkiin matkustaminen on helppoa, esimerkiksi junalla saavuttaessa, rautatieaseman sijaitessa suoraan kaupungin sydämessä. Myös bussilla saapuminen on helppoa, Kampin linja-autoaseman sijaitessa lähellä rautatieasemaa, pienen kävelymatkan päässä. Jos haluat tulla omalla autolla, kannattaa tarkkaan selvittää etukäteen mihin auto kannattaa parkkeerata, sillä auton säilyttäminen voi olla todella kallista ja joukkoliikenteellä saavuttaessa ei tarvitse murehtia ruuhkista tai auton vahingoittumisesta.

 

Käyntikohteita Helsingissä

Helsingissä ollessa kannattaa rohkeasti käydä erilaisissa kohteissa, kuten Korkeasaaressa, Kiasmassa, Kansallisteatterissa ja Temppelinaukion kirkossa. Monet näistä on jopa noteerattu kansainvälisesti. Monet Helsingin nähtävyyksistä on joko täysin ilmaisia, tai hyvin edulliseen hintaan tavoitettavissa, joten kotimaassa lomailu ei rokota kukkaroa liikaa. Nämäkin tiedot yleensä löytyvät helposti Internetistä.

 

Majoituksen laatu ja sijainti

Majoitus Helsinki alueella on helppoa löytää. Hotelleja löytyy joka lähtöön, niin edullisimmista budjettikohteista tasokkaisiin, kalliisiin loistohotelleihin ylellisellä merinäköalalla. Hotellin tasosta riippumatta, majoitusliikkeet pyrkivät ympäristöystävälliseen tarjontaan vähentäen syntyvän jätteen määrää ja ympäristöpäästöjä. Tämä on todella hyvä asia matkailun jatkuvan kasvun takia. Kauempaa keskustasta löytyy usein halvempia majoituspaikkoja, jolloinka pitää miettiä liikkumista haluttuihin matkakohteisiin, mutta vaikka ydinkeskusta mielletäänkin vain kalliiksi kohteeksi, on sieltä myös mahdollista löytää edullisia majoituskohteita. Kannattaakin siis rohkeasti kokeilla Internetin hakukoneita näiden kohteiden löytämiseksi, se yleensä kannattaa!