Mereltä käsin Helsinkiin tutustuminen on mukava keino päästä irti arjesta ja kokea jotain hieman erilaista. Merimatkalle pääsee helposti aivan Helsingin keskustasta, ja erilaisia vaihtoehtoja on useita. Haluaisitko lähteä perheen kanssa katselemaan lähivesiä, tai parhaiden ystäviesi kanssa viettämään mahtavaa kesäpäivää hieman kauemmas saaristoon? Vesibussilla voi matkustaa helposti ja huolettomasti useisiin kohteisiin Helsingin keskustasta ja määränpäänä voivat olla lähistön satamat tai saaret.

Reitit vievät niin Suomenlinnaan, Korkeasaareen kuin lukuisiin muihinkin lähellä oleviin kohteisiin. Osa risteilyistä on myös opastettuja kiertoajeluita Helsingin lähistöllä, joten voit saada ensi käden tietoa niin ympäröivistä alueista kuin seudun historiastakin. Vesibussilla matkaan lähteminen on helppoa, sillä varsinkin parhaaseen sesonkiaikaan erilaisia aluksia lähtee Helsingistä todella usein. Eli lippujakaan et välttämättä tarvitse etukäteen, sillä jos jokin reissu sattuisi olemaan täynnä, toinen lähtee varmasti tuokion kuluttua.

Tavallista parempi risteily

Jos kaipaat lomapäivääsi hieman enemmän luksusta, mikset lähtisi tilausristeilylle Helsingin edustan vesille? Charter-veneen vuokraaminen takaa sinulle ja matkaseurueellesi viihdettä, leppoisaa tunnelmaa, mutta myös ennen kaikkea yksityisyyttä. Olipa sitten kyseessä syntymäpäivien juhlistaminen tai hieman parempi poikien kalareissu, kaikkeen löytyy varmasti sopiva palvelu.

Aluksia on tarjolla paljon erilaisia, on pienempiä matkustusveneitä sekä suurempia huvijahteja. Kaikissa charter-veneissä on yleensä hyvät auringonottomahdollisuudet kannella sekä uimista varten rappuset, toisinaan myös suihku veneen perässä. Sisätilat ovat raikkaita ja viihtyisiä ja sohvaryhmän lisäksi sisätiloista yleensä löytyy keittiötila, WC, sekä mahdollisesti makuutilat. Myös purjeveneitä on mahdollisuus vuokrata jolloin mukaan tulee joko pelkästään kapteeni tai hänen lisäkseen myös muuta henkilökuntaa.

Charter-veneellä omasta rauhasta voi nauttia niin veneen sisällä kuin sen kannellakin. Matkaan voi varata myös muita palveluita kuten ruokatarvikkeita valmiiksi veneen keittiöön illallista varten tai sitten täyden pitopalvelun, jolloin henkilökunta valmistaa aterian veneseurueelle paikan päällä. Ruokailu voidaan vaihtoehtoisesti hoitaa myös ihan itse tai sitten jossain monista kohteista, joihin voidaan sopia pysähtymispaikka lounaan tai illallisen nauttimista varten. Mikä olisikaan upeampaa, kuin illallinen illan hämärtyessä upean veneen kannella rakkaiden ihmisten kanssa taustamusiikkina aaltojen vaimea loiskinta.