Upealle risteilylle lähteminen tai saaristoloma on loistava tapa rentoutua, ja fiksuilla valinnoilla sen ei tarvitse edes olla erityisen rasittavaa taloudelle.

Pienellä suunnittelulla ja vertaamalla useita vaihtoehtoja huolellisesti voit säästää paljon rahaa jo ennen matkan alkua. Käymme tässä läpi muutamia seikkoja, joita voit pohtia ja tehdä. Annamme sinulle myös käteviä vinkkejä siihen, miten otat lomasta kaiken irti pysymällä silti budjetissasi.

Vertaa ja valitse järkevästi

Yksi parhaista tavoista lisätä käytettävissä olevia varojaan on aloittaa menoja karsimalla. Käyttämättä jäänyt raha on säästettyä rahaa, jonka voit edelleen säästää myöhempää ajankohtaa varten tai käyttää heti johonkin hyödyllisempään.

Rahan säästäminen alkaa jo suunnitteluvaiheessa, ennen kuin olet edes päättänyt, millainen lomasta tarkalleen tulee.

Käytä vertailusivustoja netissä löytääksesi halvimman tavan matkustaa. Esimerkiksi samoja lentomatkoja tai hotellihuoneita tarjotaan usein täysin eri hinnoilla riippuen siitä, mistä varaat ne. Voit siis säästää paljon rahaa vertailemalla ilman, että sinun tarvitsee tinkiä laadusta.

Valitse hintansa arvoisia aktiviteetteja

Tiedät ehkä jo, mitä haluat tehdä lomalla, mutta usein saman aktiviteetin järjestämiseen on monia eri vaihtoehtoja.

Älä varaa ja maksa kaikkia aktiviteetteja etukäteen tutustumatta ensin tarjontaan. Toisinaan voit saada edullisemman hinnan varaamalla etukäteen, mutta on myös tapauksia, jolloin voit valita useista edullisista vaihtoehdoista paikan päällä.

Usein on esimerkiksi mahdollista löytää hyviä pakettihintoja, joissa maksat ehkä vähän enemmän, mutta saat vastineeksi lisäpalveluita kuten kuljetuksen ja ateriat.

Kasvata kassaa alhaisin kustannuksin

Eivätkö rahat riitä?

Jopa ne, jotka suunnittelevat järkevästi ja ovat säästäväisiä, voivat joutua ongelmiin, jos budjetti ei yksinkertaisesti riitä. Silloin on olemassa erilaisia vaihtoehtoja.

Voi tietenkin tuntua houkuttelevalta lykätä matkaa siihen asti, että olet ehtinyt säästää lisää rahaa, mutta pitkällä aikavälillä se saattaa olla väsyttävää. Siinä on sitä paitsi se riski, ettei koko lomasta tulekaan mitään. Voit jäädä paitsi hyvistä tilaisuuksista alennuksineen ja tarjouksineen, mutta myös hyvät lomasäät ja kausiriippuvaiset aktiviteetit voivat mennä sinulta ohi.

Silloin voi olla parempi vaihtoehto hakea korotonta pikavippiä. Löydät paljon erilaisia vaihtoehtoja netistä, ja koska korkoa ei ole, takaisinmaksu on kustannustehokasta ja helppoa.