Helsingin parhaat saarikohteet

Maamme pääkaupungissa riittää nähtävää ja tekemistä mutta monet unohtavat Helsingin edustan ja sen kauniin saariston. Historiaa huokuvassa saaristossa riittää useita kauniita kohteita saaristossa, joissa voi vierailla päivämatkana tai viettää pidemmän aikaa. Näihin kohteisiin on myös helppo päästä tutustumaan, joka tilaus vesibusseilla tai Helsingin seudun reittiliikenteen aluksilla. Matkaa kannattaa suunnitella myös hieman edeltä, ja voit tutkia hotellit Helsingissä tarjoavat sinulle, jotta voit viettää paikan päällä aikaa useamman päivän, koska kohteita tosiaankin riittää. Tutustumme tässä muutamaan tunnetuimpaan kohteeseen.

Isosaari

Ehkä uusin kohde, joka on auennut muutama vuosi sitten on Isosaari. Saarella riittää historiaa ja se on toiminut niin vankileirinä kuin armeijan tukikohtana. Nykyisin saarelle kuitenkin pääsee tutustumaan ja viettämään aikaa helposti Helsingin kauppatorilta. Saaressa on myös kattavasti palveluita ravintolat, telttailu ja karavaanialue sekä golf-kenttä. Lisäksi saarelta löytyy vuokrattavia saunoja ja vierasvenesatama, jonne pääse helposti myös omalla veneellä.

Vallisaari

Vallisaarella on todella pitkä historia ja saaren sotilaallinen historia alkaa säilyneiden tietojen mukaan jo vuonna 1554, kun sinne on rakennettu ensimmäiset suojavallit. Suomenlinnan rakentamisen aikoina Vallisaari toimi huoltosaarena ja siellä laidunnettiin karjaa. Vallisaari on ollut 1900-luvun alusta puolustusvoimien käytössä vuoteen 2012 saakka. Nykyään Vallisaari on virkistys- ja ulkoilukäytössä vaikka sen etelä osa on osittain suljettu yleisöltä.

Lonna

Suomenlinnan toisella puolella sijaitsee pieni Lonnan saari. Kuten monet muutkin Helsingin edustan saaret myös Lonna on ollut puolustusvoimien käytössä aina 2000-luvun alkuun saakka. Saarta on käytetty niin miinavarastona kuin myös magneettimiinojen torjuntaan. Nykyisin saarella on hyvät palvelut ja sinne on helppoa ja mukavaa piipahtaa Helsingistä. Lonnassa on ravintola ja yleinen sauna sekä kesäisin vohvelibaari. Lisäksi saarella on tapahtumapaikka Merimakasiinit ja siellä järjestetään monia tapahtumia.