Keula kohti kesää!

Talven selän taittuessa on hyvä aika ryhtyä suunnittelemaan kevättä ja kesää; sitä hetkeä, kun veneen voi taas laskea vesille. Vaikka lumi peittää vielä maita ja mantuja, on uuden vuoden aloituksessa aina lupaus kevättä. Ja mikäs olisikaan sen parempaa kuin suunnitella mukavia kesäretkiä ja projekteja veneen kunnostamiseksi talvisena iltana, kun ulkona pyryttää lunta. Tämän postauksen tarkoitus on inspiroida sinua 

Ihan aluksi kannattaa tehdä lista asioista, joita veneelle tarvittaisiin. Löytyykö veneeltä kaikki huoltovarusteet ja turvallisuuteen liittyvät varusteet, esimerkiksi pelastusliivit ihmisille ja eläimille, hätäraketit, sammutuspeitteet ja ensiapupakkaukset? Jos ei, nyt on oikea aika tehdä hankintoja veneelle! Joulun jälkeen alennusmyynnit käyvät kuumina ja merkkituotteita löytyy huomattavasti halvemmin hinnoin kuin lähempänä veneilyn kuuminta sesonkia, eli kesää. Varautuminen ja ennakointi hyödyttää sekä lompakkoa että mielenrauhaa.

Kesäretkiä kannattaa alkaa suunnittelemaan jo talvella. Suuntaisiko veneen kokka tänä kesänä kohti Saimaan kaunista saaristoa vai odottaako hurja seikkailu merillä? Kohteesta riippumatta matkaa voi alkaa jo nyt suunnittelemaan ja fiilistelemään. Kaivakaa esiin merikartat ja suunnitelkaa reittiä jo etukäteen. Tarviiko majoituksia varata esimerkiksi saaristosta vai riittääkö yöpymiseen veneen oma varustelu tai teltta? Haluatteko matkalle mukaan omat kannettavat grillit ja muut välineet ruoanlaittoa varten vai hyödynnättekö leirintäalueiden ja majapaikkojen ruoanlaittomahdollisuuksia tai ravintoloita? Lainatkaa kirjastosta muutama matkaopas tai veneilyyn liittyvä lehti ja uppoutukaa suunnitelmiin ja kesäiseen haaveiluun! 

Kesäisten veneretkien suunnitteluun saa kulumaan paljon aikaa ja kesä tuleekin nopeasti, kun sen fiilistely aloittaa jo hyvissä ajoin etukäteen. Jos veneilykärpänen ei ole vielä päässyt puraisemaan, kannattaa sille antaa mahdollisuus ja tutustua vesistöihin vaikkapa vesibussin kyydissä!