Koko perheen kesäloma Helsingissä

Helsinki ei syyttä ole yksi Suomen suosituimmista lomakohteista, sillä kaupunki lähes pursuaa erilaisia aktiviteetteja, joista nauttii koko perhe vauvasta vaariin. Kesälomareissulle kannattaakin suunnitella runsaasti ohjelmaa laidasta laitaan, kulttuurista urheiluun ja huvitteluun.

Aamu alkaa tietenkin hyvissä ajoin varatun hotelli helsinki pehmeistä lakanoista. Runsaasta ja maistuvasta hotelliaamiaisesta nautitaan pitkän kaavan kautta: munat ja pekoni, puuro erilaisilla hilloilla, leivät, croissantit, kahvit, teet ja ehkä jopa kuohuviini kuuluvat olennaisesti jokaiseen hotelliaamiaiseen. 

Aamiaisen jälkeen suunnataan vilvoittavalle vesibussiajelulle Helsingin lähisaaristoon. Kuumina päivinä voi saariin poiketa ja käydä vaikka pulahtamassa lämpimään meriveteen. Vesibussiajelu kannattaa ajoittaa aamupäivälle, sillä silloin helle ei ole vielä paahtava, ja maisemista voi nauttia kannelta käsin.

Lounashetki toteutetaan piknikin muodossa esimerkiksi Kaisaniemen puistossa. Eväät voi noutaa joko kaupasta tai hakea jostakin Helsingin suositusta ravintolasta take away -annoksen. Piknikkiä varten kannattaa varata viltti tai muu istuinalusta, jolla on mukava viettää aikaa. Lapsiperheet voivat hankkia ruokailun oheen lapsia kiinnostavaa puuhaa, esimerkiksi värityskirjoja, joiden kanssa voi askarrella aikuisten vielä ruokaillessa.

Iltapäiväksi lähdetään valloittamaan Linnanmäen huvipuiston hurjimmat laitteet. Linnanmäelle pääsee helposti raitiovaunulla, kävellen tai vuokrapyörillä. Huvipuistoon pääsee sisälle ilman ranneketta, mutta hurjapäiden kannattaa ostaa koko perheelle rannekkeet jo etukäteen, jotta aikaa ei tuhlaudu rannekkeiden jonottamiseen. Linnanmäellä on laaja kirjo erilaisia kieputtimia ja vempaimia. Pienimmille lapsille löytyy pienemmässä mittakoossa olevat versiot. Linnanmäen tunnetuin laite on ehdottomasti klassinen puinen vuoristorata, joka kannattaa tulla kokemaan läheltä ja kaukaa. 

Kun ilta koittaa, on taas aika täyttää vatsa. Pitkän päivän päätteeksi maistuu pitsa, jonka väsyneimmät tilaavat suoraan hotellille ja tunnelmoijat nauttivat aidossa italialaisessa pitseriassa. Mukava päivä Helsingissä takana!