Maailmanmatkaajan koti

Mistä tunnistaa kokeneen reppureissaajan ja maailmaa nähneen konkarin? Kodistapa tietenkin! Jokainen maailmaa nähnyt tietää, että matkoiltaan on mahtavaa tuoda muistoja, aarteita ja löytöjä ja koristaa niillä oma kotisatamansa. Muistoja reissuilta ympäri maailmaa on mukava katsella silloin, kun lomalle ei pääse. Onneksi sisustusideoita löytyy niin monta kuin matkaajiakin. Tässä artikkelissa jaamme niistä muutaman. Nappaa parhaat ideat talteen tai jaa omasi!

Luonnon antimet

Maailmalla päätyy usein upeisiin luontokohteisiin, joiden kaltaisia kotimaasta ei löydy. Upeat kanjonit, tippukiviluolat ja saaret tarjoavat ihmeteltävää pitkäksi aikaa ja joskus niistä irtoaa mukaan jotain kotiinkin vietäväksi. Miltä näyttäisi vaikkapa valtava käpy kirjahyllyssä, upea kivi paperipainona tai rannalle ajelehtinut puukarahka puutarhassa? Muista kuitenkin, että esimerkiksi siementen ja kasvien tuomisessa voi tulleilla olla maakohtaisia rajoituksia, joista on hyvä ottaa selvää.

Basaarien aarteet

Basaarit sykkivät elämää, jonka mielellään purkittaisi ja toisi keskelle Suomen synkkää talvea. Onneksi eksoottiset maut ja tuoksut on mahdollista ottaa mukanaan! Etsi erilaisia suitsukkeita, tuoksuöljyjä tai mausteita, joiden tuoksut vievät sinut mukanaan keskelle basaarin vilinää. Maustepurkit voi jättää auki olohuoneen kirjahyllyyn, jolloin ne levittävät huoneilmaan ihanaa tuoksua.

Kartat inspiroimaan tulevia matkoja

Maailmanmatkaajan kotoa löytyy aina kartta, muodossa tai toisessa. Jotkut pitävät pyöritettävästä karttapallosta, toisia kiehtoo tarkka maailmankartta juliste, johon voi nuppineuloilla merkitä ne paikat, joissa on jo käynyt. Kartoista saa myös paljon keskustelunaiheita vieraiden kanssa – ehkä selviää että olette käyneet samassa matkakohteessa tai ehkä suunnittelette sattumalta matkaa samalle paratiisisaarelle?

Kotia sisustaessa vain taivas on rajana – kuten matkoillasikin! Kannattaa käyttää luovuutta ja pitää silmät auki matkoilla: potentiaalisia sisustusesineitä löytyy kaikkialta!