Mitä mökille kannattaa hankkia?

Mökki on varmasti monelle hyvin tärkeä ajanviettopaikka varsinkin kesäisin ja jos on mahdollisuus ympärivuotiseen mökillä käymiseen, usein mökkien varustetaso on huomattavan korkea, mahdollistaen viihtymisen milloin tahansa, kuten kotona ollessa.

Mökeille hommataankin mitä mielenkiintoisempia asioita ja ”mummonmökit” eivät ole enää muodissa. Juokseva vesi ja sähköt ovat nykyään itsestäänselviä välttämättömyyksiä, joiden olemassaolo on oikeastaan oletusarvo. Mökeillä viihdytäänkin nykyään hyvin ja sinne mennään mielellään viettämään aikaa, kun siihen on mahdollisuus. 

 

Hanki laadukkaat huonekalut

Huonekalut kannattaa olla laadukkaat. Mökille on mieluisaa tulla, kun puitteet ovat kunnossa ja huonekalut kestävät pitkään käyttöä ja kulutusta. Huonekalujen monikäyttöisyys on myös asia jota kannattaa miettiä. Hankkiako monia eri asioita, vai jotain mitä voi helposti käyttää monissa eri käyttötarkoituksissa?

Laadukkaat pelituolit soveltuvat moniin käyttötarkoituksiin mökillä ja tottakai kotonakin. Hankkimalla kestävän vaihtoehdon, ei tarvitse miettiä uuden hankkimista ja kuljettamista, varsinkin jos mökki sattuu sijaitsemaan saaressa. Kuljetus ja kasaus ei välttämättä ole kovin mieluisaa ja siitä syystä tämä onkin helppo keino välttää sitä. 

 

Grilli on kuningas

Mökillä kaasulla tai hiilellä toimiva grilli on hyvä väline valmistaa ruokaa. Ruoka valmistuu nopeasti ja helposti maukkaaksi. Sähkögrilli on myös hyvä vaihtoehto, mutta varsinkin jos mökki sattuu sijaitsemaan alueella jossa on välillä sähkökatkoksia, on muulla kuin sähköllä toimiva grilli hyvä pelastus ruoan valmistamiseksi. 

Muista siis pitää tarpeeksi kaasua tai hiiliä, jotta saat tilanteessa kuin tilanteessa valmistettua ruokaa. Näiden lisäksi on hyvä pitää varastossa elintarvikkeita jotka eivät tarvitse kylmäsäilytystä tai lämmitystä, vaan niitä voi syödä sellaisenaan. Jos tulee tilanne jossa vaikka jääkaappi hajoaa tai sähköt katkeavat, on syötävää, joka ei mene pilalle.