Mökki meren äärellä

Suomi, tuo tuhansien järvien maa tarjoa meille runsaasti elämyksiä luonnon helmassa. Tästä mahdollisuudesta kannattaa ehdottomasti ottaa kaikki irti, niin kesäisin kuin talvisinkin. Nyt kesälomien lähestyessä kannattaa olla ajoissa liikenteessä ja varata mökki vesistön ääreltä niin pian kuin mahdollista – aikainen lintu madon nappaa!

Täydellistä mökkiä juuri omiin tarpeisiisi kannattaa etsiä monista eri paikoista. Netissä on runsaasti sivustoja, joilta voit joko vuokrata tai ostaa sinulle sopivan mökin. Perinteisemmin mökkiä voi etsiä tuttavien kautta tai jopa lähikaupan ilmoitustaululta. Parhaat mökit löytyvät sattumalta! 

Etsitpä sitten hirsihuvilaa, mummonmökkiä tai modernia ja linjakasta kesäasuntoa sinun kannattaa miettiä tarkkaan, mitä varusteita mökillesi tarvitset. Pidätkö ääriolosuhteista, kantovedestä ja ulkohuussista? Kaipaatko sähkölämmitystä, kotiteatterijärjestelmää ja paljua? Makuja on monia ja niin on onneksi myös mökkejä. 

Perusmukavuuksista kannattaa pitää kiinni, ellet hae nimenomaan perinteisiä mökkiolosuhteita. Mökkiradio kuuluu monen kesään, ja mökkiradiota kuunnellessa voi juoda hyvät aamukahvit. Kahvinkeitintä et välttämättä tarvitse, sillä maistuvia pikakahveja on nykyään paljon, ja monikäyttöinen vedenkeitin toimii tilanteessa kuin tilanteessa.

Lapsille riittää usein puuhaksi lämmin järvi- tai merivesi ja laituri, mutta jos haluat todella ilahduttaa perheen pikkuväkeä, voi tarkistaa, saisiko mökin pihaan esimerkiksi trampoliinin. Mökkikylien liepeiltä löytyy usein myös erilaisia palveluita, joista lomailevat perheet voivat nauttia. Voit päästä kokeilemaan vaikkapa suppailua, kiipelypuistoja tai motocross-pyörää. Tällainen loma jää varmasti ikimuistoisena jokaisen mieliin! 

Toivottavasti löydät näiden vinkkien avulla juuri sinun toiveita ja haaveita vastaavan mökkimajoituksen meren tai järven rannalta. Suomen kesästä kannattaa todella nauttia, sillä se on upeimmillaan juuri nyt!