Syksyn tapahtumaloistoa Helsingissä

Kesälomat on useimmilla jo lusittu ja sorvin ääreen on palattu toimistoissa, tehtaissa ja kouluissa. Vaikka aurinko ei enää lämmitä yhtä kuumasti kuin heinäkuussa, on syksykin mukavaa aikaa värikkäine lehtineen ja kirpsakkoine aurinkoisine päivineen. Helsingissä riittää syksyisinkin paljon nähtävää ja koettavaa, joita ei kannata kokonaan missata! Tässä artikkelissa jaamme parhaat menovinkit Helsingin syksyyn ja talveen. Jos ttulet pääkaupungiin pidemmän matkan takaa, kannattaa sopivat hotellit helsinki -alueelta kartoittaa jo ajoissa ja varata täydellinen hotelli juuri omiin tarkoituksiin.

Helsingin juhlaviikot aloittavat Helsingin tapahtumien talvikauden. 12.8.-4.9. järjestettävät juhlaviikot ovat Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, jota on järjestetty elo-syyskuun vaihteessa jo vuosia. Viikoilla pääsee tutustumaan ainutlaatuisia taide-elämyksiä monen eri taiteenlajin parista, ja tapahtumaan osallistuukin vieraita sekä kotimaasta että ulkomailta.

Helsinki Design Week on jokaisen designin ystävän parasta aikaa. 1.-11.9. vietettävä viikko on designin omistettu viikko, jossa muotoilusta kiinnostuneet vieraat pääsevät tutustumaan uusiin suunnittelijoihin, muotoilun klassikoihin ja alan uusiin virtauksiin. 

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalit ovat Suomen suurimmat elokuvafestivaalit, jotka järjestetään 15.-25.9. Jo vuodesta 1988 asti järjestetyt festivaalit keräävät kasaan kirjon erilaisia elokuvien ystäviä, jotka ovat kiinnostuneet rohkeista, ennakkoluulottomista ja visuaalisesti vaikuttavista elokuvista. 

Stadin silakkamarkkinat täytyy jokaisen kokea elämässään edes kerran. Jo vuodesta 1734 järjestetyt markkinat ovat Helsingin vanhin perinnetapahtuma, ja sisältökin on pysynyt pitkälti samana: kalastajat myyvät kauppatorilla saalistaan suoraan veneistä. Silakka loistaa tietenkin valokeilassa täysin ansaitusti, mutta esille täytyy ehdottomasti nostaa myös makean juureva saaristolaisleipä sekä saaressa kasvaneiden lampaiden villasta valmistetut käsityöt, muun muassa villapaidat ja lapaset.