Venettä on tärkeää muistaa huoltaa oikealla tavalla

Veneen, kuten muidenkin kulkuneuvojen säännöllinen huolto on tärkeää, jotta vene pysyisi mahdollisimman pitkään hyvässä kunnossa. Huoltaminen onkin jatkuvaa ja kausittain huolletaan erilaisia asioita, mutta jatkuvasti on tarve tehdä jotain. Vene kun on luonnon armoilla, eikä säät ja luonto kohtele hyvin veneitä, kuten ei muutakaan ihmisen rakentamaa, joka on ison osan ajasta kosketuksissa veteen. 

Säilytä venettäsi oikealla tavalla

Oli veneesi missä tahansa, on sitä syytä säilyttää oikein. Kun vene ei ole ajossa, on syytä muistaa että myös muut olosuhteet voivat vaikuttaa veneen pysymiseen kunnossa. Laiturissa ollessa on hyvä olla tarpeeksi tukeva köysi, jotta veneen voi sitoa tarpeeksi tiukasti kiinni. Lepuuttajia on myös tarpeen olla riittävä määrä ja niiden oltava kestäviä, sekä oikealla korkeudella laituriin ja laivan reunaan nähden. Näin laituri ei pääse osumaan veneeseen esimerkiksi myrskyn tai muun aallokon aikana. 

Oikeanlainen veneen talvisäilytys säältä suojattuna on aivan yhtä tärkeää kuin vaikka lasketteluvälineiden säilyttäminen kesäisin niin että ne ovat parhaassa mahdollisessa kunnossa uutta laskettelukautta varten. Talvisin lumi ja jää voivat aiheuttaa pahaakin tuhoa veneelle, joten sen talviteloille laittamisessa on oltava tarkkana varsinkin, jos vene on tarkoitus jättää ulos säilytettäväksi. Silloin suojaamiseen kannattaa veneilykauden jälkeen käyttää reilusti aikaa ja olla huolellinen.  

Kilpailuta huolto ja varaosat, säästät rahaa

Vaikka veneitä on reilusti vähemmän kuin autoja, on niihinkin saatavilla runsaasti varaosia ja erilaisia korjaamoita ja huoltoliikkeitä on suuri määrä. Kilpailuttaminen kannattaa aina ja voit säästää huomattavan summan rahaa, jonka voit käyttää vaikka erilaisiin veneilytarvikkeisiin. Vene kun usein vie paljon rahaa, kannattaa sitä käyttää mahdollisimman säästeliäästi, jotta olisi varaa kaikkeen tarvittavaan.